Blog

Megbocsátás…

Megbocsátás miért olyan nehéz?

Mikor is van szükség megbocsátásra és mekkora az a hiba, amit el kell követni ahhoz, hogy az mindenképpen bocsánatkérés után kiált? Minden olyan tettünk, ami a társunk számára vörös posztó megköveteli a bocsánatkérést és/vagy vezeklést. Amikor az ex-párunkat barátian átöleljük és ez, ami szemünkben bagatell az ő szemében már bőven kimeríti a megcsalás fogalmát.

A megbocsátás több részből állhat

Ha már megtörtént a baj sajnos nem lehet meg nem történtté tenni pusztán azzal, hogy mi nem látjuk bajnak, ami pedig az, tehát ami kötelességünk, hogy igenis bújjunk bele a kedvesünk bőrébe és nézzünk rá neki ez miért és mennyire fáj.

Ezt a fájdalmat el kell, hogy ismerjük verbálisan is és érintéssel és szavakkal kifejezve bocsánatot kell kérnünk. Ha minden jól meg akkor a bűnünk megbocsáttatik, és a társunk megbocsát anélkül, hogy igazságot akarna szolgáltatni, bosszút forralna, dacoskodna és revánsot akarna venni mindenáron a sérelemért. Az eset után elkezdhetjük helyreállítani a kapcsolatot.  Azt nem várhatjuk el, hogy többé soha nem hallunk majd az esetről, hiszen az emlék nem törlődik, de ezért ne ostorozzuk a kedvesünket. A Theta Healing technika segítséget nyújthat a negatív érzelmeink feloldásában.

Megbocsátok, de nem felejtek…

Az agyunk minden élményt megőriz, legyen az pozitív vagy negatív tudatos vagy tudatalatti területen. A tudatos, aminek tudatában vagyunk és ki is tudjuk fejezni például, örülök neki, hogy nyaralni indulunk. A tudattalan észrevétlenül működi és néha nem is értjük még mi magunk sem miért úgy reagálunk egy adott eseményre, ahogy. Ezeket a reakciókat a tudatalattinkban rejtőzködő érzelmi blokkok generálják, amelyek származhatnak ebből az életünkből vagy valamely előző életünkből is. ezeket az érzelmi blokkokat számos módszerrel oldhatjuk például Theta Healing kezeléssel vagy kineziológiával.

A megbocsájtás folyamatában, ha már megtörtént a megbocsátás még nincs vége a folyamatnak. A következményeket is rendbe kell tennünk. A megkönnyebbülés után, amely a feszültségek elengedése után átjár minket, ha megbocsátottunk vagy megbocsátottak nekünk a bűnösnek rendeznie kell a tette által okozott sérüléseket és felfordulást. Ha ez megtörtént, akkor következhet a bizalom helyreállítása. Ezt úgy lehet a legkönnyebben elérni, ha tényleg semmi rejtegetni valónk nincsen, és nem próbálunk hazudni semmilyen indok mögé rejtve. Érdemes a másik felet is megkérdezni őt mi az, ami megnyugtatná, mi az mitől biztonságban érezné magát.

A bizalom idővel helyreáll

Érdemes végig járni a megbocsájtás minden lépcsőfokát különben a fel nem oldozott vétkek felhalmozódnak és egyre növekvő fájdalomcsomaggá állnak össze. Ennek pedig szakítás lehet a szomorú következménye, mert el fog jönni az a pont, amikor már nem lehet tovább tárolni és gyűjtögetni büntetlenül a sérelmeket és csak a kilépés segít, el kell menekülnünk a rossz érzések elől. Érdemes a tudatalattiba is bepillantani és megkeresni a sérelmek gyökerét. Ha szeretnél magadon dolgozni ez ügyben érdemes elvégezned a Theta Healing tanfolyamot, amely után magadon és másokon is segíthetsz a technika segítségével.

Az őszinteség, a sebezhetőség a hibáink beismerése és a felelősség vállalása minden helyzetben erőssé tesz és a kapcsolataink is sokkal stabilabbá válnak általuk.