Blog

Benned érvényesül a harcos én?

A világunkban minden mindennel összefügg és hatással van egymásra. A csillagok vigyázzák és meg is határozzák az utunkat már a leszületésünkkor mindenki számára egyedi térképet biztosítva saját magához a sors és életfeladataihoz. Ezt te magad is megismerheted egy asztrológus elemzésének segítségével, aki a születési adataid alapján elkészíti a saját születési horoszkóp képletedet.

Az életünk teljességéhez jó, ha ismerjük az erősségeinket, gyengeségeinket. Ahhoz hogy e tudás birtokába jussunk hatékony segítséget nyújtanak a csillagok.  A segítségükkel elmélyíthetjük az önismeretünket és könnyebben hozhatunk jó döntéseket. A személyes születési horoszkópunk által térképet kapunk az eligazodáshoz az élet útvesztőjében. Általa megtalálhatjuk az egyensúlyt az életünkben. Megtudhatjuk, a segítségével milyen gyógyítani valóink vannak önmagunkban, melyek a megerősítendő területek bennünk, hol vannak az elakadások és milyen tartalékokkal, tudással, erővel gazdálkodhatunk.

A horoszkóp képletünkkel a kezünkben tudatosan tehetünk a gyógyulásért a változásért az életünk minden területén.

A hét fő bolygó és a hozzájuk kapcsolódó minőségek

A Nap : én erő, tudatosság, szív erő,

Hold: Anyaság, befogadás, elfogadás, lelkiség, belső gyermek

Merkur Kommunikáció, gondolkodás, átalakulás

Vénusz: Szépség, érzelmek, szeretet, nőiség, művészet

Mars: akaraterő, önmegvalósítás, harcos én

Jupiter: bölcsesség, hit, igazságosság

Szaturnusz: felelősségvállalás, kitartás, akadályok, halál, karma,

A Mars bolygóhoz az ösztönök kapcsolódnak. Összefüggésben van az adrenalinnal, általa tudjuk megvédeni magunkat. A Mars erők a testünk ösztönös állati részében vannak jelen.

Kilépni a komfortzónánkból és többé válni azt jelenti a Mars a hagyományos értelemben. Ő az ösztönös belső állat. A szerepe egyensúlyt teremteni a kívülről ránk nehezedő és a belülről feszítő nyomás között.

A Mars a motorja a bennünk lévő nézeteltéréseknek, vágyaknak, szenvedélyeknek, összecsapásokat generál a belső és a külső világunk között. Az önzőségünk generálója és táplálója, de elnyomni sem tanácsos, mert az önvédelmünkhöz szükségünk van rá. Ha nem vagyunk hajlandóak önzőnek lenni, akkor önmagunkat adjuk fel.

Ha az alábbi jeleket tapasztalod magadon, akkor nem kapcsolódsz a Mars erőidhöz:

Mindig vannak terveid, de soha nem valósítod meg őket

Gyakran vagy dühös és erőszakkal éred el a céljaidat, mégis félelem van benned

Gondjaid vannak a határaid kijelölésével, nem tudsz igent/nemet mondani

Depressziós tüneteid vannak és motiválatlan vagy.

Nem tudod képviselni magad, áldozat vagy.

Gondot okoz a számodra véleményt nyilvánítani.

Nehezedre esik döntéseket hozni.

Ha valami nem sikerül mindig kívül keresed a vétkest sohasem magadban. Érdemes őszintén ránézni érintett vagy-e bármely kérdésben, és ha igen kérj bátran segítséget egy profi asztrológustól.

Életkör

Az életkörön szárnyaló mezítelen szépség,
A pillanatnyi fájdalom uralta rettenetes mélység.
Mi visz mégis tovább és tovább?
A vágy, a vágy, a boldogság.
Honnan jöttél és hová leszel, forrásodig, mi visz el?

Sok-sok kérdés és válasz hangzik el, az ÉLETTEL kapcsolatban. Sokunkat foglalkoztatja ez a gondolat. Hiszen, ha megérted, mivégre jöttél, megérted merre menjél. Mi a célod, mi a feladatod? Mikor vagy jó és mikor rossz helyen? Min van áldás, és min van kegyelem?

Várjuk, várjuk és reméljük a legjobbat. Keresgélünk, kutakodunk, reménykedünk és csalódunk. Meddig járunk még körbe-körbe? Addig, amíg meg nem találjuk a közepét.

Ahogy a házat építjük, úgy érdemes önmagunkat is építeni. Alulról indulva.

A múlttól, a gyökerektől. Az ősöktől, a hozott mintáktól. Milyen alapot, milyen energiákat hozunk. Akár tudatosan, akár tudattalanul. Gyermekben minden rögzül. Mint a szivacs, magába szívja és tartja az információkat. Tartja, tartja, míg rá nem jön, hogy van, vagy nincs rá szüksége. S ha elég tudatos, akkor sok, sok év után el kezd rajta dolgozni, oldogatni, blokktalanítani. Kezdi megtalálni saját erejét és energiáját, a saját útját.

Gyökér csakrával érdemes kezdeni.

A gyökér csakra, az egyik legdominánsabb csakráink egyike. A gyökér csakra színe a vörös, eleme a föld. Központja a medence alján található, a tölcsére, a gerinc folytatásaképpen, hátra és enyhén felfelé ível.   A benne lévő energetikai rendszerek, a stabilitáshoz, a gyökerekhez, a családhoz, az eredethez köthetőek, a fizikai léthez, az anyaghoz való viszonyunkhoz. Itt található az önbizalom, a magabiztosság, az én tudat, az énkép. A hit és az ősbizalom és az egység érzés is.

A gyökér csakra a fizikai szinten, a csontok, az izmok energetikáját befolyásolja.

Olyan fontos ez a  gyökér csakra a fizikai életünkhöz, mint az élethez a víz. Lételeme. Ez rögzít és tart. Hitet, bizalmat  és biztonságot ad. Fontos vele foglalkoznunk! A lélek itt rögzül a testbe.

Blokkok és negatív hitrendszerek elakadt energiák okozhatnak de-stabilitás, bizonytalanságot, önértékelési zavarokat, szétszórtságot, gyökértelenség érzését, a hitetlenséget.

Mozgásszervi megbetegedések, csontok, izmok betegségei.

A családi kötelékek zavara. Akár valamelyik szülővel való konfliktus, de akár az egész családdal való gátoltság vagy elakadás, nézeteltérés. Bizonytalanság érzése, az élet több területén. Akár a mindennapi életben való döntési képtelenség, akár az életúttal kapcsolatos bizonytalanság, akár elveszettség érzése. Ki vagyok Én? Mit akarok? Merre tartok?

De itt tárolhatjuk azokat a családi dogmákat, mint pld. “A kenyérhez, biztos munkahely kell.”  vagy “A mi családunkban mindenki nélkülöz.” vagy “Te nem érhetsz el többet.”, stb.

Számos technika, energetikai módszer segíthet ennek a fontos energetikai központunk tisztításában. Az ásványok és féldrágakövek is ide sorolhatóak. A gyökércsakrát erősítő ásványok közül megemlíteném a gránátot, a vörös jáspist, hematitot. Érdemes a közvetlen környezetünkbe helyezni, hordani a kristályokat, hogy a rezgésük a legkedvezőbb legyen. Ezek a kulcstartók, fityegők remek funkciót is betöltenek, az energetizáló rezgésük mellett.

http://www.asvany-ekszer.com/spd/0906/Botswana-achat-granat-fityego

Gazda Mónika
Nika ásvány-ékszer

 

 

Megbocsátás…

Megbocsátás miért olyan nehéz?

Mikor is van szükség megbocsátásra és mekkora az a hiba, amit el kell követni ahhoz, hogy az mindenképpen bocsánatkérés után kiált? Minden olyan tettünk, ami a társunk számára vörös posztó megköveteli a bocsánatkérést és/vagy vezeklést. Amikor az ex-párunkat barátian átöleljük és ez, ami szemünkben bagatell az ő szemében már bőven kimeríti a megcsalás fogalmát.

A megbocsátás több részből állhat

Ha már megtörtént a baj sajnos nem lehet meg nem történtté tenni pusztán azzal, hogy mi nem látjuk bajnak, ami pedig az, tehát ami kötelességünk, hogy igenis bújjunk bele a kedvesünk bőrébe és nézzünk rá neki ez miért és mennyire fáj.

Ezt a fájdalmat el kell, hogy ismerjük verbálisan is és érintéssel és szavakkal kifejezve bocsánatot kell kérnünk. Ha minden jól meg akkor a bűnünk megbocsáttatik, és a társunk megbocsát anélkül, hogy igazságot akarna szolgáltatni, bosszút forralna, dacoskodna és revánsot akarna venni mindenáron a sérelemért. Az eset után elkezdhetjük helyreállítani a kapcsolatot.  Azt nem várhatjuk el, hogy többé soha nem hallunk majd az esetről, hiszen az emlék nem törlődik, de ezért ne ostorozzuk a kedvesünket. A Theta Healing technika segítséget nyújthat a negatív érzelmeink feloldásában.

Megbocsátok, de nem felejtek…

Az agyunk minden élményt megőriz, legyen az pozitív vagy negatív tudatos vagy tudatalatti területen. A tudatos, aminek tudatában vagyunk és ki is tudjuk fejezni például, örülök neki, hogy nyaralni indulunk. A tudattalan észrevétlenül működi és néha nem is értjük még mi magunk sem miért úgy reagálunk egy adott eseményre, ahogy. Ezeket a reakciókat a tudatalattinkban rejtőzködő érzelmi blokkok generálják, amelyek származhatnak ebből az életünkből vagy valamely előző életünkből is. ezeket az érzelmi blokkokat számos módszerrel oldhatjuk például Theta Healing kezeléssel vagy kineziológiával.

A megbocsájtás folyamatában, ha már megtörtént a megbocsátás még nincs vége a folyamatnak. A következményeket is rendbe kell tennünk. A megkönnyebbülés után, amely a feszültségek elengedése után átjár minket, ha megbocsátottunk vagy megbocsátottak nekünk a bűnösnek rendeznie kell a tette által okozott sérüléseket és felfordulást. Ha ez megtörtént, akkor következhet a bizalom helyreállítása. Ezt úgy lehet a legkönnyebben elérni, ha tényleg semmi rejtegetni valónk nincsen, és nem próbálunk hazudni semmilyen indok mögé rejtve. Érdemes a másik felet is megkérdezni őt mi az, ami megnyugtatná, mi az mitől biztonságban érezné magát.

A bizalom idővel helyreáll

Érdemes végig járni a megbocsájtás minden lépcsőfokát különben a fel nem oldozott vétkek felhalmozódnak és egyre növekvő fájdalomcsomaggá állnak össze. Ennek pedig szakítás lehet a szomorú következménye, mert el fog jönni az a pont, amikor már nem lehet tovább tárolni és gyűjtögetni büntetlenül a sérelmeket és csak a kilépés segít, el kell menekülnünk a rossz érzések elől. Érdemes a tudatalattiba is bepillantani és megkeresni a sérelmek gyökerét. Ha szeretnél magadon dolgozni ez ügyben érdemes elvégezned a Theta Healing tanfolyamot, amely után magadon és másokon is segíthetsz a technika segítségével.

Az őszinteség, a sebezhetőség a hibáink beismerése és a felelősség vállalása minden helyzetben erőssé tesz és a kapcsolataink is sokkal stabilabbá válnak általuk.